![]() |
(kuvan suklaapupu on jo syöty :D ) |
Aito kuksa keitetään tekovaiheessa suolavedessä. Viina taas menee puusta läpi, kastelee sen ja muuttaa suolatasapainoa aiheuttaen jännitteen. Kun astiaan kaadetaan kuumaa tai kylmää nestettä, astia saattaa napsahtaa halki!
Kahvinpööniä seinämiin:
Suola on syy siihen, että uudesta kuksasta juotu neste maistuu kummalliselta. Kupille tulee tehdä kahvirasvakäsittely sekä maun että kestävyyden parantamiseksi.
- Laita kahdeksi minuutiksi kahvia kuppiin, äläkä yritäkkään juoda, koska tässä vaiheessa pahin suola liukenee huokosista. Kaada pois ja anna kuivua pari tuntia, jotta puun huokoset avautuvat.
![]() |
No niin, kahveet keitetty |
![]() |
Kahden tunnin kuivaus |
Kuivumisen jälkeen suorita varsinainen kahvirasvakäsittely
- Suodatinpussinpohjalta otettaan ruokalusikallinen märkiä, lämpimiä, kahvinpööniä ja hierretään peukalolla lujasti kupin seinämiin kunnes purut ovat kuivuneet. Rasva imeytyy puun avoimiin huokosiin ja muodostaa vettähylkivän rasvakalvon. Kuksa ei kastu, kuivu tai halkea ja kalvon alle jäävät kaikki ylimääräiset maut.
![]() |
Kahvinpurut reunoilla |
Ei pesua tai huuhtelua!
![]() |
Valmiina mukaan ensimmäiselle retkelle! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti